Coaching

Een definitie van Coaching:
“Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert, de coach ondersteunt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Doel van de coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van de coachee.”

Dit is ook precies de manier waarop ik coach. Gelijkwaardig. Ondersteunend. Resultaatgericht. Dat doe ik op een onderzoekende, vragende en soms confronterende manier. Ik ben graag een spiegel en klankbord voor de gecoachte. Wil je door mij gecoacht worden, dan doe ik dat graag op een inspirerende locatie. Op het strand, in een mooi bos of park. Of gewoon bij mij op kantoor. Ik kan ook naar jou toe komen. Laat me weten wat je voorkeur is en we zoeken een mooie plek uit om een sessie te houden.

Mijn stijl
Snelle en volledige inleving, dat is de kern van mijn aanpak bij coaching. In korte tijd leg ik – gevraagd en ongevraagd – de vinger op de zere plek(ken). Dat kan nogal confronterend zijn. Het is wel de meest efficiënte manier om de problemen helder te maken om ze vervolgens de wereld uit te helpen. Mijn coachingmethodiek is gestoeld op invoeling en confrontatie, op stimulering van de eigen verantwoordelijkheid en het feitelijk oplossen van knelpunten. De vaak verrassende resultaten laten niet lang op zich wachten en zijn blijvend. Dat mag je van mijn aanpak verwachten.
Resultaatgericht
Coaching is niet vrijblijvend. Als je niet open staat voor coaching of alleen je manager vindt het een goed idee, laat het me dan weten. Dan ga ik namelijk niet aan de slag en verspillen jij en ik geen energie aan schijncoaching. Ik ga je graag coachen als je een vraag of situatie hebt waar jij wat mee wilt. Waarover je graag feedback wil krijgen. Wanneer je bereid bent om aan de gang te gaan met jezelf om zaken te veranderen en niet bang bent om in de spiegel te kijken, dan ben je van harte welkom.

Gelijkwaardig
Coaching is voor mij een gelijkwaardig proces. Ik weet het niet beter dan jij. Misschien zie ik de zaken wat anders omdat ik een ander perspectief heb. Ik vraag je veel naar jouw overtuigingen en confronteer je graag met de zin of onzin daarvan. Voor mij is het essentieel dat er een ‘klik’ is. Wanneer die ontbreekt vertel ik je dat eerlijk en stoppen we met de coaching. Zonder klik, geen coaching. Voor mij is coaching een heel natuurlijk proces. Ook ik word geregeld gecoacht. Omdat ik ook weet dat ik vanuit mijn eigen kaders en kleuren naar zaken kijk. Objectiviteit bestaat niet en een coach is soms essentieel om andere perspectieven voor je te openen.